Tmavá čokoládová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Cukr třtinový
  • 30 g Kakao
  • 100 g Čokoláda 80%
  • 285 ml Mléko plnotučné
  • 145 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 47 mg
  • Draslík 20.1 mg
  • Vláknina 0.1 mg
  • Vitamín A 0.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 441.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme kakao a na kousky nalámanou čokoládu, odstavíme ze sporáku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme cca 20 min chladnout.

  • 2

    Mezitím našleháme smetanu, opatrně vmícháme do čokoládové směsi a krém přelijeme do nádoby, kterou necháme cca 4 h tuhnout v mrazáku. Každou hodinu zlehka promícháme.

  • 3

    Kopečky zmrzliny servírujeme dozdobené lístky čerstvé máty.

Komentáře k receptu