Tmavá čokoládová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 28 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 47 mg
- Draslík 20.1 mg
- Vláknina 0.1 mg
- Vitamín A 0.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 441.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi přivedeme k varu mléko s cukrem, přidáme kakao a na kousky nalámanou čokoládu, odstavíme ze sporáku a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme cca 20 min chladnout.
-
2
Mezitím našleháme smetanu, opatrně vmícháme do čokoládové směsi a krém přelijeme do nádoby, kterou necháme cca 4 h tuhnout v mrazáku. Každou hodinu zlehka promícháme.
-
3
Kopečky zmrzliny servírujeme dozdobené lístky čerstvé máty.