Fettucine se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Fettuccine
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Parmezán
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 748 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 116.9 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 6339.8 mg
  • Vitamín A 6339.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a pod pokličkou uchováme teplé.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo, vmícháme smetanu, zahřejeme pod bod varu. Do omáčky přidáme uvařené nudle, nastrouhaný sýr a podle chuti pepř.

  • 3

    Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme. Můžeme ozdobit hoblinkami parmezánu.

Komentáře k receptu