Koroptev na smetaně
Suroviny
- 70 g Anglická slanina
- 60 g Cibule
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 400 g Těstoviny vařené (průměr)
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Jíška instantní
- 50 g Karotka
- 600 g Koroptev
- 150 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Víno bílé
- 150 ml Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1942 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 88.9 mg
- Draslík 212.9 mg
- Vláknina 1607.5 mg
- Vitamín A 1607.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koroptev omyjeme, ochutíme solí, pepřem a potřeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, karotku na kolečka, slaninu na kostičky a anglickou slaninu na tenké plátky.
-
2
V pekáčku rozpustíme 1 lžíci másla, přisypeme cibuli a karotku, osmahneme, kostičky slaniny vložíme do koroptve, položíme ji na zeleninu, obložíme plátky anglické slaniny, podlijeme vínem, vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut, občas podléváme vodou a maso potíráme vypečeným tukem. Pár minut před koncem pečení přilijeme smetanu, přidáme trochu jíšky a dopečeme.
-
3
Podáváme s vařenými těstovinami.