Telecí paštika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 1000 g Telecí plec
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 4987 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 183.8 mg
  • Draslík 590.3 mg
  • Vláknina 2646.9 mg
  • Vitamín A 2646.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso opečeme na oleji na pánvi ze všech stran, aby se zatáhlo, přidáme nakrájenou cibuli a dusíme pod pokličkou, občas zamícháme a podléváme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho a cibuli s vyvařenou šťávou rozmixujeme.

  • 2

    Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme ve slané vodě, scedíme a necháme vychladnout.

  • 3

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, rozmixovanou šťávou z cibule a pár minut povaříme až zhoustne.

  • 4

    Maso a brambory rozmixujeme s jíškou a vejci, přidáme muškátový oříšek, sůl a pepř. Vzniklou hmotu přendáme do vymazané formy nebo pekáčku a 45 minut vaříme zakryté v páře. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Komentáře k receptu