Sleď ve smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 4 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 200 g Sleď Baltický marinovaný
  • 50 g Pažitka
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 178.4 mg
  • Draslík 191.7 mg
  • Vláknina 1872.5 mg
  • Vitamín A 1872.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sledě necháme okapat na sítu. Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme do hrnce a zakapeme octem. Zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat asi 10 minut. V misce vidličkou vyšleháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme. Okapané sledě nakrájíme na menší kusy a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Vylouhovanou cibuli zcedíme a navršíme na sledě. Zalijeme zakysanou smetanou a poklademe vejci, nakrájenými na kolečka. Každou porci ozdobíme posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu