Sleď ve smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 18 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 178.4 mg
- Draslík 191.7 mg
- Vláknina 1872.5 mg
- Vitamín A 1872.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sledě necháme okapat na sítu. Vejce uvaříme natvrdo (max 8 minut), ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka, vložíme do hrnce a zakapeme octem. Zalijeme vroucí vodou a necháme louhovat asi 10 minut. V misce vidličkou vyšleháme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme. Okapané sledě nakrájíme na menší kusy a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Vylouhovanou cibuli zcedíme a navršíme na sledě. Zalijeme zakysanou smetanou a poklademe vejci, nakrájenými na kolečka. Každou porci ozdobíme posekanou pažitkou.