Dušená jablka s kakaovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 6 ks Jablka
  • 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 78.1 mg
  • Draslík 400.6 mg
  • Vláknina 13812 mg
  • Vitamín A 13812 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnce s rozpuštěným máslem a podusíme doměkka.

  • 2

    V kastrůlku rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme moučkový cukr, kakao a 4 lžíce vody. Mícháme tak dlouho, až vznikne hustší poleva.

  • 3

    Vychladlá jablka rozdělíme do mističek a přelijeme polevou. Povrch posypeme mletými oříšky a ozdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu