Dušená jablka s kakaovou polevou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 40 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 78.1 mg
- Draslík 400.6 mg
- Vláknina 13812 mg
- Vitamín A 13812 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do hrnce s rozpuštěným máslem a podusíme doměkka.
-
2
V kastrůlku rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme moučkový cukr, kakao a 4 lžíce vody. Mícháme tak dlouho, až vznikne hustší poleva.
-
3
Vychladlá jablka rozdělíme do mističek a přelijeme polevou. Povrch posypeme mletými oříšky a ozdobíme ušlehanou smetanou.