Fazolové lusky se sýrovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 23 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 96.9 mg
- Draslík 546.4 mg
- Vláknina 11216.4 mg
- Vitamín A 11216.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, omyjeme a spolu s prolisovaným česnekem podusíme v troše vody doměkka.
-
2
Do kastrůlku nalijeme smetanu, zahřejeme a přidáme rozdrobený sýr (100 g). Za stálého míchání povaříme asi 15 minut. Omáčku osolíme, opepříme a těsně před podáváníme do ní vsypeme zbylý rozdrobený sýr.
-
3
Na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme fazolky, nasekanou petrželku a vše promícháme.
-
4
Fazolky upravíme na talíře a podáváme přelité sýrovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.