Vejce po dijonsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 31 g
- Sodík 257 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 525.2 mg
- Draslík 386.5 mg
- Vláknina 1259.8 mg
- Vitamín A 1259.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Víno necháme vařit s pokrájenou šalotkou a estragonem. Necháme vyvařit na polovinu objemu.
-
2
Vejce 4 minuty povaříme, poté odstavíme a necháme v teple.
-
3
Ke svařenému vínu přidáme zakysanou smetanu, opět necháme vyvařit na polovinu objemu. Poté odstavíme a vyšleháme v hustou omáčku.
-
4
Postupně přidáme kousky másla a hořčici, dochutíme solí a pepřem dle potřeby.
-
5
Hotovou omáčku přelijeme na talířky, navrch dáme rozpůlená vejce a posypeme pokrájeným estragonem.