Vejce po dijonsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 90 g Šalotka
  • 10 g Estragon
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 100 ml Hořčice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 257 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 525.2 mg
  • Draslík 386.5 mg
  • Vláknina 1259.8 mg
  • Vitamín A 1259.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno necháme vařit s pokrájenou šalotkou a estragonem. Necháme vyvařit na polovinu objemu.

  • 2

    Vejce 4 minuty povaříme, poté odstavíme a necháme v teple.

  • 3

    Ke svařenému vínu přidáme zakysanou smetanu, opět necháme vyvařit na polovinu objemu. Poté odstavíme a vyšleháme v hustou omáčku.

  • 4

    Postupně přidáme kousky másla a hořčici, dochutíme solí a pepřem dle potřeby.

  • 5

    Hotovou omáčku přelijeme na talířky, navrch dáme rozpůlená vejce a posypeme pokrájeným estragonem.

Komentáře k receptu