Slávková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 94 g
- Sodík 856 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 193.6 mg
- Draslík 880.1 mg
- Vláknina 2587.3 mg
- Vitamín A 2587.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky očistíme, omyjeme, necháme 5 minut vařit s pokrájenou mrkví, bobkovým listem, pokrájenou petrželí a 200 ml vody.
-
2
Osolíme a opepříme.
-
3
Vývar protlačíme přes husté síto.
-
4
Cibuli pokrájíme a orestujeme na 30 g rozpáleného másla. Necháme zesklovatět, poté podlijeme vývarem ze slávek.
-
5
Přilijeme vodu (množství výsledné polévky má odpovídat 4 porcím). Přidáme zbytek másla a opepříme.
-
6
Necháme 20 minut vařit.
-
7
Slávky vyjmeme z lastur a vaříme ještě 10 minut.
-
8
Do odstavené polévky vmícháme žloutek rozšlehaný se zakysanou smetanou. Necháme chvíli prohřát a ihned podáváme.