Slávková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Mušle slávky
  • 6 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cibule
  • 120 g Mrkev kořen
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 193.6 mg
  • Draslík 880.1 mg
  • Vláknina 2587.3 mg
  • Vitamín A 2587.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky očistíme, omyjeme, necháme 5 minut vařit s pokrájenou mrkví, bobkovým listem, pokrájenou petrželí a 200 ml vody.

  • 2

    Osolíme a opepříme.

  • 3

    Vývar protlačíme přes husté síto.

  • 4

    Cibuli pokrájíme a orestujeme na 30 g rozpáleného másla. Necháme zesklovatět, poté podlijeme vývarem ze slávek.

  • 5

    Přilijeme vodu (množství výsledné polévky má odpovídat 4 porcím). Přidáme zbytek másla a opepříme.

  • 6

    Necháme 20 minut vařit.

  • 7

    Slávky vyjmeme z lastur a vaříme ještě 10 minut.

  • 8

    Do odstavené polévky vmícháme žloutek rozšlehaný se zakysanou smetanou. Necháme chvíli prohřát a ihned podáváme.

Komentáře k receptu