Jehněčí maso na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1141 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 119.9 mg
- Vláknina 4734.5 mg
- Vitamín A 4734.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1462.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, mouku rozmícháme ve smetaně.
-
2
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce másla, přisypeme kostičky masa a orestujeme. Osolíme, opepříme, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme cibuli, posypeme kari kořením, zalijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Nyní přilijeme smetanu s moukou, dobře promícháme a vaříme ještě 30 minut.
-
3
Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme dušenou rýží.