Jehněčí hřbet na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1197 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 160.3 mg
- Draslík 476 mg
- Vláknina 763 mg
- Vitamín A 763 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné maso nakrájíme na porce, žampiony na plátky, ve smetaně rozmícháme trochu mouky.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj porce masa, posypeme solí, pepřem, podlijeme vývarem a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě 90 minut. Maso občas potíráme vypečeným tukem a podle potřeby podléváme vývarem. Půl hodiny před koncem pečení přisypeme k masu žampiony, přilijeme smetanu s moukou a dopečeme.
-
3
Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.