Picanchagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 1000 g Hrušky
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 412 mg
  • Vláknina 24089.8 mg
  • Vitamín A 24089.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden z nich vyválíme na plát, kterým vyložíme, máslem vymazanou, koláčovou formu.

  • 2

    Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na plátky. Pokapeme citrónem a smícháme se smetanou a cukrem. Opepříme.

  • 3

    Směs nalijeme na těsto.

  • 4

    Druhý díl těsta vyválíme na plát a překryjeme jím formu. Okraje potřeme bílkem a slepíme se spodní částí těsta.

  • 5

    Koláč potřeme rozšlehaným žloutkem.

  • 6

    Koláč pečeme při 200 °C 50 minut. Pokud se vršek rychle zbarvuje, překryjeme listem papíru na pečení.

  • 7

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu