Zapečené lilky s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 30 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 34.3 mg
- Draslík 788.7 mg
- Vláknina 17889 mg
- Vitamín A 17889 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, oloupeme a na rozpáleném másle opečeme dozlatova. Rozdělíme do připravených 4 zapékacích sáčků a posolíme.
-
2
V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nasekanou bazalku, sůl, pepř a nakonec pokrájená rajčata. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, občas zamícháme. Po uvaření přimícháme zakysanou smetanu a hotovou omáčku vlijeme na plátky lilku do jednotlivých sáčků. Posypeme strouhaným sýrem, pevně zavážeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Ihned podáváme.