Smažené lilky s volským okem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 28 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 279.6 mg
- Draslík 530.3 mg
- Vláknina 11779 mg
- Vitamín A 11779 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce smícháme zakysanou smetanu, pepř, sůl, nasekanou pažitku a lžičku olivového oleje, důkladně vymícháme do jemné omáčky. Lilkové plátky osolíme a opečeme na rozpáleném másle z obou stran dozlatova, vyjmeme a necháme osušit na papírové utěrce, uchováme teplé. Na jiné pánvi připravíme volská oka z vajec, osolíme, střed žloutků ozdobíme špetkou papriky. Servírujeme na talíři několik plátků lilku zalité omáčkou a navrch položíme volské oko. Ihned podáváme.