Dort Pavlova
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 12 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 336.4 mg
- Vláknina 4800 mg
- Vitamín A 4800 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky vyšleháme do sněhu, přilijeme 48ml studené vody. Postupně vmícháváme cukr.
-
2
Nakonec vmícháme sůl, škrob (solamyl), vanilkový extrakt a ocet.
-
3
Formu vyložíme listem pečícího papíru pomazaného máslem, pokapeme studenou vodou.
-
4
Sněhovou směs přendáme do formy a pečeme 15 minut při 175°C. Po 15 minutách troubu vypneme a necháme v ní 1 hodinu těsto zcela vystydnout.
-
5
Smetanu vyšleháme s cukrem. Šleháme do lesklé konzistence.
-
6
3 kousky kiwi pokrájíme na drobné kostičky, poslední na tenké plátky.
-
7
Kostičky vmícháme do smetanového krému.
-
8
Těsto pomažeme krémem, povrch ozdobíme plátky kiwi.