Dort Pavlova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 18 g Solamyl - bramborový škrob
  • 200 g Cukr moučkový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Kiwi
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 336.4 mg
  • Vláknina 4800 mg
  • Vitamín A 4800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky vyšleháme do sněhu, přilijeme 48ml studené vody. Postupně vmícháváme cukr.

  • 2

    Nakonec vmícháme sůl, škrob (solamyl), vanilkový extrakt a ocet.

  • 3

    Formu vyložíme listem pečícího papíru pomazaného máslem, pokapeme studenou vodou.

  • 4

    Sněhovou směs přendáme do formy a pečeme 15 minut při 175°C. Po 15 minutách troubu vypneme a necháme v ní 1 hodinu těsto zcela vystydnout.

  • 5

    Smetanu vyšleháme s cukrem. Šleháme do lesklé konzistence.

  • 6

    3 kousky kiwi pokrájíme na drobné kostičky, poslední na tenké plátky.

  • 7

    Kostičky vmícháme do smetanového krému.

  • 8

    Těsto pomažeme krémem, povrch ozdobíme plátky kiwi.

Komentáře k receptu