Citrónová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 8 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 138.7 mg
- Draslík 144.3 mg
- Vláknina 2350 mg
- Vitamín A 2350 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi.
-
2
Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru.
-
3
Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody.
-
4
K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém.
-
5
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
-
6
Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh.
-
7
Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit.
-
8
Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu.