Citrónová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Cukr krupice
  • 175 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 90 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 269 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 138.7 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky smícháme s cukrem a šleháme do zbělání směsi.

  • 2

    Přilijeme šťávu z poloviny citrónu a nastrouhanou citrónovou kůru.

  • 3

    Plátky želatiny namočíme do studené vody, poté necháme okapat. Přendáme do misky, zalijeme 30 ml horké vody.

  • 4

    K hotové želatině rychle vmícháme citrónový krém.

  • 5

    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.

  • 6

    Tvaroh lehce promícháme a vmícháme do citrónového krému, poté vmícháme i sníh.

  • 7

    Takto připravenou pěnu rozdělíme do servírovacích misek, dáme dobře vychladit.

  • 8

    Zbytek cukru smícháme se zakysanou smetanou a krémem ozdobíme citrónovou pěnu.

Komentáře k receptu