Jehněčí kýta s česnekovou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 45 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 187 mg
- Draslík 796.5 mg
- Vláknina 972.2 mg
- Vitamín A 972.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso prošpikujeme česnekem, tučné části lehce nakrojíme a potřeme máslem.
-
2
Vložíme do pekáčku, posypeme stroužky česneku, přidáme koření, podlijeme 250 ml vody, necháme péct při 270 °C (na 500 g masa cca 15 minut).
-
3
Před koncem pečení dobře osolíme a opepříme.
-
4
Upečené maso necháme v teple, česneky vyjmeme, dužiny vymačkáme do smetany, dobře promícháme, osolíme, opepříme a lehce ohřejeme.
-
5
Vhodnou přílohou je vařená zelenina.