Telecí ragú se smetanou
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Telecí maso přední
- 60 g Máslo čerstvé
- 400 g Bramborové noky
- 5 ml Citronová šťáva
- 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Karotka
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Muškátový oříšek
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 40 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 567.4 mg
- Draslík 721.6 mg
- Vláknina 5094.4 mg
- Vitamín A 5094.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, bylinky posekáme.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku a maso. Kastrol přiklopíme a maso dusíme 15 minut ve vlastní šťávě. Hrnec odkryjeme, zasypeme moukou, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. Dochutíme citronovou šťávou a mletým muškátovým oříškem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, posekané bylinky, přilijeme k masu, necháme jen prohřát a odstavíme.
-
3
Podáváme s bramborovými noky.