Skopové maso s kysaným zelím
Suroviny
- 200 g Cibule
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Skopová plec
- 100 g Slanina vepřová
- 300 g Zelí kysané
- 10 g Libeček
- 400 g Bramborové noky
- 300 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 839 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 67 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 538.1 mg
- Vláknina 7594.8 mg
- Vitamín A 7594.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
-
2
Do hrnce nasypeme slaninu, zahřejeme a jakmile pustí tuk, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme maso, promícháme, chvíli smažíme, posypeme mletou paprikou, jakmile se v tuku rozpustí podlijeme trochou vody. Dusíme 40 minut. Nyní přidáme okapané zelí, ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Ochutíme solí, kmínem, majoránkou, libečkem a dusíme ještě 20 minut.
-
3
Podáváme nejlépe s bramborovými noky.