Brněnský roštěnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 756 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 89 g
- Sodík 377 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 136.3 mg
- Draslík 834.1 mg
- Vláknina 6261 mg
- Vitamín A 6261 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.4 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso z roštěnce naklepeme, nakrájíme na delší nudličky a na rozpáleném oleji smažíme asi 5 minut. Mrkev, celer a petržel nastrouháme nahrubo a přisypeme k masu. Přidáme ještě rozinky a na oleji s masem krátce orestujeme. Osolíme a okmínujeme. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Podle potřeby podléváme vodou a dusíme asi hodinu, dokud maso nebude měkké. Nakonec vše posypeme drcenými mandlemi.
-
2
Podáváme s knedlíkem.