Roštěnky plněné na smetaně
Suroviny
- 200 g Cibule
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Vývar z hovězích kostí
- 300 ml Zakysaná smetana
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Okurky nakládané
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 56 g
- Sodík 4657 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 249.7 mg
- Draslík 973.1 mg
- Vláknina 11096.5 mg
- Vitamín A 11096.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky naklepeme, posypeme solí, pepřem, mletou paprikou a z jedné strany potřeme hořčicí. Na potřenou stranu položíme polovinu vařeného vejce a několik koleček cibule. Plátky zavineme, převážeme nití a na rozpáleném oleji orestujeme ze všech stran. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme v oleji zežloutnout. Podlijeme vývarem a podusíme 30 minut. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do vývaru. Dusíme a podléváme dalších 45 minut.
-
2
Porce upravíme na talíře a každou posypeme nastrouhanou kyselou okurkou.