Tuřínový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 11 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 18.7 mg
- Draslík 1 mg
- Vláknina 7976.8 mg
- Vitamín A 7976.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný, na špalíčky nakrájený tuřín vložíme do hrnce, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou zvolna vaříme asi 20 minut doměkka.
-
2
Potom tuřín scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Hrnec postavíme na plotýnku, snížíme teplotu na minimum a přidáme máslo. Tuřín s máslem rozšťoucháme, přilijeme smetanu, okořeníme muškátem. Vše zpracujeme na hladké pyré, osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
Podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům nebo k zeleninovým pokrmům.