Tykvová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Tykev
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 39.8 mg
  • Draslík 532.4 mg
  • Vláknina 5860.5 mg
  • Vitamín A 5860.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a na kostičky nakrájené brambory dáme do osolené vroucí vody.

  • 2

    Očištěnou a nastrouhanou tykev vložíme na sádlo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem i s brambory a vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec přilijeme mléko a smetanu a přidáme drobně nakrájený kopr. Polévku dochutíme octem a cukrem.

Komentáře k receptu