Tykvová polévka
Suroviny
- 250 g Brambory
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Tykev
- 30 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 dl Mléko polotučné
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 5 dl Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 16 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 39.8 mg
- Draslík 532.4 mg
- Vláknina 5860.5 mg
- Vitamín A 5860.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a na kostičky nakrájené brambory dáme do osolené vroucí vody.
-
2
Očištěnou a nastrouhanou tykev vložíme na sádlo, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem i s brambory a vaříme doměkka.
-
3
Nakonec přilijeme mléko a smetanu a přidáme drobně nakrájený kopr. Polévku dochutíme octem a cukrem.