Tagliolini s marinovaným lososem
Suroviny
- 400 g Losos - filety
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 50 g Kaviár
- 40 g Kaviár
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Kopr čerstvý
- 80 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Limetka
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 23 g
- Sodík 982 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 376.3 mg
- Draslík 466.3 mg
- Vláknina 8235 mg
- Vitamín A 8235 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na nudličky nakrájíme lososa a vložíme do mísy se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící olivového oleje. Dáme na 1 hodinu do lednice.
-
2
Z mouky, vajec a kaviáru zaděláme pružné těsto.
-
3
Plátky lososa osmažíme na pánvi 30 sekund z každé strany a uchováme v teple.
-
4
Na omáčku : Šleháme metličkou hořčici se smetanou, olivovým olejem a slupkou z limetky nakrájenou na tenounké plátky.
-
5
Vytvoříme pruhy z připraveného těsta a nakrájíme slabé nudle — tagliolini.
-
6
Tagliolini uvaříme ve vroucí osolené vodě „al dente", scedíme je tak, aby v nich zůstalo trošku vody a ochutíme je hořčicovou omáčkou. Těstoviny podáváme společně s ještě teplými plátky lososa. Ozdobíme kaviárem z lososa a snítkou kopru.