Zelné závitky dušené na smetaně II
Suroviny
- 200 g Zelí kysané
- 300 g Maso mleté - mix
- 50 g Rýže dušená
- 50 g Cibule
- 30 g Tuk
- 30 g Tuk
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Libeček
- 1 hrst Libeček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 63.7 mg
- Draslík 99.5 mg
- Vláknina 1911.2 mg
- Vitamín A 1911.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme náplň: mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájený česnek a cibuli usmaženou na tuku, dušenou rýži i nasekaný libeček. Promícháme a spojíme vejcem.
-
2
Z hlávky zelí vyřízneme košťál, jednotlivé listy spaříme v osolené vodě, a poté naplníme připravenou směsí. Svineme a závitky těsně vedle sebe urovnáme do vymaštěné zapékací misky.
-
3
Pokryjeme kysaným zelím, přidáme papriku, rajčatový protlak, podlijeme smetanou a dusíme doměkka. Zdobíme nasekaným libečkem.