Hovězí maso pečené se zeleninou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 80 g Celer bulvový
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 80 g Mrkev kořen
- 300 ml Zakysaná smetana
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Nové koření celé
- 2 ks Hřebíček
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 špetka Saturejka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2403 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 126 mg
- Draslík 261.9 mg
- Vláknina 8165.7 mg
- Vitamín A 8165.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut.
-
3
Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme.