Hovězí maso pečené se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 80 g Celer bulvový
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mrkev kořen
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Nové koření celé
  • 2 ks Hřebíček
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2403 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 261.9 mg
  • Vláknina 8165.7 mg
  • Vitamín A 8165.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a plátky masa na něm zprudka opečeme. Maso přendáme do pekáčku, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, mrkev a plátky kyselých okurek. Podlijeme trochou horké vody a dáme péct. Pečeme při střední teplotě přibližně hodinu. Nyní k masu přidáme kysanou smetanu, ve které rozmícháme dvě lžíce mouky. Okořeníme saturejkou, hřebíčkem, novým kořením, podle chuti dosolíme. Průběžně podléváme a pečeme dalších 30 minut.

  • 3

    Maso vyndáme z pekáčku a rozdělíme na talíře, šťávu přecedíme a porce masa šťávou přelijeme.

Komentáře k receptu