Conchiglie s paprikovým fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 33 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 33.6 mg
- Draslík 288.9 mg
- Vláknina 7137 mg
- Vitamín A 7137 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nad ohněm ožehneme papriky (lze opéct i v troubě), vložíme do mikrotenového sáčku, necháme 10 minut odpočinout. Odstraníme z paprik černou slupku a semínka, omyjeme, nakrájíme na proužky.
-
2
Šalotku nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji s celým oloupaným stroužkem česneku, přidáme proužky paprik a smetanu. Osolíme, podlijeme 1/2 skleničkou vody a vaříme na mírném ohni 20 minut.
-
3
Vyjmeme česnek, papriky rozmixujeme na krém, několik necháme stranou na ozdobu, přidáme parmezán, osolíme, opepříme. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, když jsou „al dente", a ochutíme paprikovým fondue.
-
4
Přidáme nadrobno nakrájený fenykl a plátky papriky, které jsme nechali stranou.
-
5
Zamícháme, aby se chutě spojily. Těstoviny podáváme teplé.