Conchiglie s paprikovým fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 8 g Fenykl obecný
  • 320 g Těstoviny Conchiglie
  • 80 ml Olej olivový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 33.6 mg
  • Draslík 288.9 mg
  • Vláknina 7137 mg
  • Vitamín A 7137 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nad ohněm ožehneme papriky (lze opéct i v troubě), vložíme do mikrotenového sáčku, necháme 10 minut odpočinout. Odstraníme z paprik černou slupku a semínka, omyjeme, nakrájíme na proužky.

  • 2

    Šalotku nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji s celým oloupaným stroužkem česneku, přidáme proužky paprik a smetanu. Osolíme, podlijeme 1/2 skleničkou vody a vaříme na mírném ohni 20 minut.

  • 3

    Vyjmeme česnek, papriky rozmixujeme na krém, několik necháme stranou na ozdobu, přidáme parmezán, osolíme, opepříme. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme, když jsou „al dente", a ochutíme paprikovým fondue.

  • 4

    Přidáme nadrobno nakrájený fenykl a plátky papriky, které jsme nechali stranou.

  • 5

    Zamícháme, aby se chutě spojily. Těstoviny podáváme teplé.

Komentáře k receptu