Paprikové ragú se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 5 g Sůl
  • 15 g Petržel - nať
  • 400 g Vepřová plec
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 15 g Margarín
  • 40 g Paprika mletá pálivá
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 105.4 mg
  • Draslík 821.2 mg
  • Vláknina 4385 mg
  • Vitamín A 4385 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na malé kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Paprikové lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, oklepeme a nahrubo nasekáme.

  • 2

    Maso prudce opečeme na margarínu, poté s masem krátce opékáme také cibuli, papriku a petrželku. Směs okořeníme mletou paprikou a solí, přilijeme vývar a zakryté na mírném ohni asi 1 hodinu dusíme.

  • 3

    Do hotového ragú přidáme smetanu a smícháme s uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu