Okurková omáčka s kraby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 8 g Kmín drcený
  • 350 g Okurka salátová
  • 100 g Krab
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 68 mg
  • Draslík 396.9 mg
  • Vláknina 3343.5 mg
  • Vitamín A 3343.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a očistíme jarní cibulku. Trochu chřupavé zelené nati dáme stranou, cibulku dáme stranou, cibulku nakrájíme na jemné kroužky. Okurku oloupeme a rozkrojíme podélně napůl. Jádra lžící vydlabeme. Půlky ještě jednou podélně rozřízneme, potom šikmo nakrájíme na tenké plátky. Kopr omyjeme, oklepeme, zbavíme hrubých stonků a spolu s natí cibulky nasekáme.

  • 2

    V hrnci na středním ohni rozpustíme máslo. Vmícháme kolečka cibule a okurku, 2-3 minuty podusíme, přitom často mícháme. Přilijeme smetanu a citronovou šťávu, necháme pořádně vzkypět. Ochutíme kmínem, solí a pepřem.

  • 3

    Přimícháme kraby a kopr a ohřejeme. Omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.

Komentáře k receptu