Špenátový krém se sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Špenátový protlak mražený
  • 60 g Cibulka jarní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 150 g Sýr Feta
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 37.6 mg
  • Draslík 429.7 mg
  • Vláknina 9780 mg
  • Vitamín A 9780 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenát necháme rozmrazit podle pokynů na obalu. Citron omyjeme horkou vodou, kůru jemně ostrouháme a šťávu vymačkáme. Omyjeme cibulku, očistíme ji a nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo. V něm na mírném ohni 2-3 minuty dusíme cibulku a česnek. Přidáme špenát, citronovou kůru a smetanu. Dobře zahřejeme.

  • 3

    Kopr omyjeme, vodu oklepeme a nať nasekáme bez tlustých stonků. Přimícháme ke špenátu, ochutíme solí, cayenským pepřem a citronovou šťávou. Sýr feta jemně rozdrobíme a nasypeme na směs.

Komentáře k receptu