Špenátový krém se sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 429.7 mg
- Vláknina 9780 mg
- Vitamín A 9780 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát necháme rozmrazit podle pokynů na obalu. Citron omyjeme horkou vodou, kůru jemně ostrouháme a šťávu vymačkáme. Omyjeme cibulku, očistíme ji a nakrájíme na jemné kroužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo. V něm na mírném ohni 2-3 minuty dusíme cibulku a česnek. Přidáme špenát, citronovou kůru a smetanu. Dobře zahřejeme.
-
3
Kopr omyjeme, vodu oklepeme a nať nasekáme bez tlustých stonků. Přimícháme ke špenátu, ochutíme solí, cayenským pepřem a citronovou šťávou. Sýr feta jemně rozdrobíme a nasypeme na směs.