Paprikový řízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 80 g Paprika zelená
  • 80 g Paprika červená
  • 600 g Vepřová kýta
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 147.2 mg
  • Draslík 695.3 mg
  • Vláknina 3862.3 mg
  • Vitamín A 3862.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Řízky osušíme a lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s moukou.

  • 2

    Rozehřejeme nejprve pánev a pak na silném plameni i olej. Řízky smažíme po každé straně 2 minuty a zabalené v alobalu udržujeme teplé.

  • 3

    Slijeme olej a rozpustíme máslo na středně velkém plameni. Cibuli a česnek podusíme za stálého míchání dozlatova, vmícháme proužky papriky a vše 5 minut zapečeme. Vmícháme mletou papriku, vývar a smetanu. Omáčku uvedeme do varu a 2-3 minuty slabě povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Řízky úhledně urovnáme na talíře a zalijeme paprikovou omáčkou.

Komentáře k receptu