Pštrosí steak v arašídové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 37 g
- Sodík 779 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 1133.7 mg
- Vláknina 14537.5 mg
- Vitamín A 14537.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 °C. Pštrosí steak nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. V troše oleje důkladně osmažíme, vložíme do trouby a necháme asi 10 minut dojít.
-
2
Sladké brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a osmažíme v oleji. Podle chuti osolíme. Čekanku omyjeme, otřepáním osušíme a lístky lehce natrháme.
-
3
Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, čekanku osmažíme, osolíme a opepříme. Přilijeme slepičí vývar a dusíme 5 minut.
-
4
Připravíme omáčku: Na zbytku másla opražíme arašídy. Přilijeme smetanu a omáčku ochutíme bílým vínem, solí a pepřem.
-
5
Pštrosí steak zalijeme omáčkou a podáváme se sladkými bramborami a dušenou čekankou.