Kachna po bádensku
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 150 g Jablka
- 1500 g Kachna mražená
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 125 ml Smetana 12% (konzumní)
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 4 cl Slivovice
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Želé rybízové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1646 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 146 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 85.8 mg
- Draslík 208.3 mg
- Vláknina 3488.5 mg
- Vitamín A 3488.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachnu potřeme kořením. Troubu předehřejeme na 225°C. Housku vymačkáme. Jablka omyjeme. Z jednoho jablka vykrojíme jádřinec, dužinu nahrubo nastrouháme a přidáme k housce. Smícháme s vejcem, korintkami a petrželkou, osolíme a opepříme. Kachnu naplníme nádivkou. Otvor uzavřeme párátky.
-
2
Kachnu vložíme do pekáče a zalijeme 300 ml vařící vody.
-
3
V předehřáté troubě pečeme při 225°C asi 1 a 1/2 hodiny, občas poléváme vypečenou šťávou nebo vodou.
-
4
Kachnu vyjmeme. Vypečenou šťávu povaříme se smetanou a ochutíme slivovicí. Ze zbývajících jablek odstraníme jádřince. Jablka nakrájíme na silné plátky, podusíme na másle, naplníme rosolem z černého rybízu a podáváme ke kachně.