Kachna po bádensku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 150 g Jablka
  • 1500 g Kachna mražená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 4 cl Slivovice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Želé rybízové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1646 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 208.3 mg
  • Vláknina 3488.5 mg
  • Vitamín A 3488.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu potřeme kořením. Troubu předehřejeme na 225°C. Housku vymačkáme. Jablka omyjeme. Z jednoho jablka vykrojíme jádřinec, dužinu nahrubo nastrouháme a přidáme k housce. Smícháme s vejcem, korintkami a petrželkou, osolíme a opepříme. Kachnu naplníme nádivkou. Otvor uzavřeme párátky.

  • 2

    Kachnu vložíme do pekáče a zalijeme 300 ml vařící vody.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme při 225°C asi 1 a 1/2 hodiny, občas poléváme vypečenou šťávou nebo vodou.

  • 4

    Kachnu vyjmeme. Vypečenou šťávu povaříme se smetanou a ochutíme slivovicí. Ze zbývajících jablek odstraníme jádřince. Jablka nakrájíme na silné plátky, podusíme na másle, naplníme rosolem z černého rybízu a podáváme ke kachně.

Komentáře k receptu