Bažant po normandsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 49 g
- Sodík 714 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 225.7 mg
- Draslík 942.4 mg
- Vláknina 9302.5 mg
- Vitamín A 9302.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 70.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanta omyjeme a osušíme. Zevnitř ho potřeme solí,
-
2
pepřem a paprikou, zvenčí i tymiánem. Prsíčka obložíme slaninou.
-
3
Rozpustíme polovinu másla a bažanta smažíme asi 15 minut. Přilijeme džus, pekáč přiklopíme. Na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Mezitím bažanta obrátíme a průběžně poléváme vypečenou šťávou. Po hodině pekáč odkryjeme a bažanta pečeme dalších 30 minut.
-
4
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Zbytek másla rozpustíme a plátky jablek smažíme asi 5 minut. Přilijeme calvados a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odstát.
-
5
Bažanta naporcujeme a podáváme s dušenými jablky.