Jelení steak s kaštany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Salát hlávkový
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Zakysaná smetana
  • 600 g Jelení maso
  • 100 g Kaštanové pyré
  • 80 g Kaštany jedlé
  • 5.87 ml Olej stolní
  • 30 ml Koňak Armaňak
  • 4 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 580 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 146.1 mg
  • Draslík 617.7 mg
  • Vláknina 3022.5 mg
  • Vitamín A 3022.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na oleji osmažíme jelení steaky z obou stran 3-4 minuty z každé strany. Osolíme, opepříme a vyjmeme.

  • 2

    Do jiné pánve dáme cukr a necháme zkaramelizovat. Steaky v něm obalíme, přilijeme brandy a vše necháme v pánvi vychladnout.

  • 3

    Kaštanové pyré smícháme s rozpuštěným máslem a smetanou. Do steaků vytvoříme kapsu a naplníme připravenou směsí a upravíme na salát. Ozdobíme pečenými kaštany.

Komentáře k receptu