Jelení steak s kaštany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 146.1 mg
- Draslík 617.7 mg
- Vláknina 3022.5 mg
- Vitamín A 3022.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi na oleji osmažíme jelení steaky z obou stran 3-4 minuty z každé strany. Osolíme, opepříme a vyjmeme.
-
2
Do jiné pánve dáme cukr a necháme zkaramelizovat. Steaky v něm obalíme, přilijeme brandy a vše necháme v pánvi vychladnout.
-
3
Kaštanové pyré smícháme s rozpuštěným máslem a smetanou. Do steaků vytvoříme kapsu a naplníme připravenou směsí a upravíme na salát. Ozdobíme pečenými kaštany.