Lasagne se zvěřinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 100 g Paprika červená
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 350 g Těstoviny Lasagne
  • 400 g Srnčí maso pečené
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 933 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 657.2 mg
  • Vláknina 4707 mg
  • Vitamín A 4707 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 220 °C. Upečenou zvěřinu nakrájíme na nudličky. Papriku očistíme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.

  • 2

    Máslo rozehřejeme, cibuli a česnek necháme zesklovatět. Přidáme slaninu a papriku a smažíme 4 minuty.

  • 3

    Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Jednu lžíci nasekané petrželky odložíme stranou, zbytek smícháme se smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem, přilijeme na pánev.

  • 4

    Maso, lasagne, omáčku a nastrouhaný sýr naskládáme postupně do nákypové formy. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a rozdělíme na směs. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 25 minut.

Komentáře k receptu