Lasagne se zvěřinou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 g Slanina vepřová
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 3 g Muškátový oříšek
- 100 g Paprika červená
- 20 g Tymián čerstvý
- 350 g Těstoviny Lasagne
- 400 g Srnčí maso pečené
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1108 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 657.2 mg
- Vláknina 4707 mg
- Vitamín A 4707 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Upečenou zvěřinu nakrájíme na nudličky. Papriku očistíme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.
-
2
Máslo rozehřejeme, cibuli a česnek necháme zesklovatět. Přidáme slaninu a papriku a smažíme 4 minuty.
-
3
Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Jednu lžíci nasekané petrželky odložíme stranou, zbytek smícháme se smetanou, tymiánem, muškátovým oříškem, solí a pepřem, přilijeme na pánev.
-
4
Maso, lasagne, omáčku a nastrouhaný sýr naskládáme postupně do nákypové formy. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a rozdělíme na směs. Pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 25 minut.