Srnčí pečínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 816 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 34 g
- Sodík 760 mg
- Bílkoviny 99 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 41.6 mg
- Draslík 132.4 mg
- Vláknina 1182 mg
- Vitamín A 1182 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špek nakrájíme na plátky dlouhé asi 4 cm a silné 0,5cm. Maso obložíme špekem. Osolíme a opepříme.
-
2
Rozehřejeme olej a maso ze všech stran osmažíme. Přidáme jalovčinky, postupně přilijeme 500 ml vody a maso v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 220 °C. Asi 30 minut před koncem pečení odstraníme plátky špeku a maso zalijeme kyselou smetanou.
-
3
Pečeni vyjmeme, vypečenou šťávu zředíme trochou vody, povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme brusinky, znovu prohřejeme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
4
Srnčí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.