Kuřecí kari s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Ananas
  • 125 g Hrozinky
  • 900 g Kuřecí prsa
  • 10 g Med včelí
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Rýže dušená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Šalotka
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 30 g Kari pasta
  • 25 ml Olej olivový
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 3 ks Jablka
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 135.8 mg
  • Draslík 1330.3 mg
  • Vláknina 11794 mg
  • Vitamín A 11794 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi na smažení rozehřejeme olej. Kousky kuřecího masa obalíme v osolené a opepřené mouce a za stálého míchání osmahneme ze všech stran dozlatova (zhruba 4 minuty). Kuřecí maso přeneseme do velkého hlubokého kastrolu, který lze dávat do trouby, a udržujeme teplé.

  • 2

    Na pánvi ve výpeku pak pomalu opékáme šalotky, česnek, jablka, ananas a rozinky. Přidáme med, kuřecí vývar, worcesterskou omáčku a pálivou kari pastu. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Omáčkou přelijeme kousky kuřecího masa v kastrolu a kastrol přikryjeme pokličkou nebo alobalem. Maso pečeme v troubě

  • 4

    předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba hodinu. Potom do pokrmu vmícháme zakysanou smetanu a kastrol vrátíme ještě na 10 minut do trouby.

  • 5

    Na talíře upravíme rýži, přidáme kuřecí kari a každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče.

Komentáře k receptu