Kuřecí kari s ovocem
Suroviny
- 500 g Ananas
- 125 g Hrozinky
- 900 g Kuřecí prsa
- 10 g Med včelí
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Rýže dušená
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 30 g Šalotka
- 200 g Zakysaná smetana
- 30 g Kari pasta
- 25 ml Olej olivový
- 300 ml Vývar drůbeží
- 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 ks Jablka
- 1 ks Pomeranče
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 768 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 20 g
- Sodík 885 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 1330.3 mg
- Vláknina 11794 mg
- Vitamín A 11794 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na velké pánvi na smažení rozehřejeme olej. Kousky kuřecího masa obalíme v osolené a opepřené mouce a za stálého míchání osmahneme ze všech stran dozlatova (zhruba 4 minuty). Kuřecí maso přeneseme do velkého hlubokého kastrolu, který lze dávat do trouby, a udržujeme teplé.
-
2
Na pánvi ve výpeku pak pomalu opékáme šalotky, česnek, jablka, ananas a rozinky. Přidáme med, kuřecí vývar, worcesterskou omáčku a pálivou kari pastu. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Omáčkou přelijeme kousky kuřecího masa v kastrolu a kastrol přikryjeme pokličkou nebo alobalem. Maso pečeme v troubě
-
4
předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba hodinu. Potom do pokrmu vmícháme zakysanou smetanu a kastrol vrátíme ještě na 10 minut do trouby.
-
5
Na talíře upravíme rýži, přidáme kuřecí kari a každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče.