Buchta s kdoulovým džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 191 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 3 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 54.1 mg
- Draslík 15.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky se 3 lžícemi cukru rozšleháme, přidáme smetanu, rozdrobenou veku bez kůrky a vše promícháme.
-
2
Na plech rozetřeme džem, přes který navrstvíme směs z veky. Vložíme do zapékací mísy a pak do trouby.
-
3
Rozšleháme bílky se zbytkem cukru a rozetřeme na téměř hotovou buchtu, kterou jsme upekli, aby na povrchu ztuhla.
-
4
Dáme ještě na 15 minut péct.