Kuřecí prsíčka s pancettou
Suroviny
- 800 g Kuřecí prsa
- 225 g Pancetta
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 12 ks Olivy černé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 4 polévková lžíce Kapary
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1284 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 105 g
- Sodík 4798 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 32247.5 mg
- Draslík 807.4 mg
- Vláknina 26432.8 mg
- Vitamín A 26432.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa poprášíme moukou smíchanou se solí a pepřem.
-
2
Ve velké pánvi rozehřejeme olej s máslem a zvolna smažíme oloupaný, nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou pancettu asi 4 minuty. Vyjmeme a necháme stranou.
-
3
Do pánve vložíme kuřecí maso a opečeme z obou stran. Vrátíme zpět česnek a pancettu, přidáme ocet, kapary, na kousky nakrájené olivy a nasekaný tymián. Pod pokličkou zvolna vaříme 35 minut. Potom maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
4
Do pánve přilijeme smetanu a povaříme asi 2 minutys do zhoustnutí.
-
5
Kuře upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou.