Kuře s medem a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1184 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 76 g
- Sodík 963 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 344.5 mg
- Draslík 1442.3 mg
- Vláknina 7972.5 mg
- Vitamín A 7972.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře položíme na prkénko hřbetní stranou navrch. Nůžkami na drůbež ho podél hřbetu rozstřihneme, prsní kost však necháme neporušenou.
-
2
Kuře omyjeme studenou vodou, necháme okapat a rozložíme na prkénko kůží navrch. Kuře zploštíme, konce nohou odstřihneme.
-
3
Dvěma dlouhými špejlemi kuře zpevníme, aby drželo rozložené naplocho. Kůži osolíme a opepříme.
-
4
Připravíme marinádu: pomerančový džus, vinný ocet, med a estragon dáme do mísy a promícháme. Kuře vložíme do marinády, zakryjeme pokličkou, necháme 4 hodiny v chladničce marinovat. Během uvedené doby je několikrát obrátíme.
-
5
Příprava omáčky: zakysanou smetanu, estragon, pomerančovou šťávu, med a nadrobno nakrájené olivy smícháme, osolíme, opepříme. Misku s omáčkou přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky vychladit.
-
6
Kuře s marinádou upravíme na pekáč kůží dospod, obložíme dílky pomeranče a pečeme 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Potom kuře obrátíme a pečeme ještě 20-30 minut. Během pečení kuře poléváme vypečenou šťávou. Hotové kuře necháme chvíli odpočinout, ozdobíme estragonem.
-
7