Marinovaný kapr se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Zázvor celý
  • 200 g Chřest zelený
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Paprika červená
  • 7 ks Česnek
  • 1 dl Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
  • 5 dl Vývar zeleninový
  • 1 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Hořčice čínská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1809 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 184.6 mg
  • Draslík 1169.2 mg
  • Vláknina 5197.8 mg
  • Vitamín A 5197.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté plátky kapra s kůží osolíme, opepříme, poskládáme na sebe, proložíme lístky petrželky a plátky pokrájeného česneku, dáme do mísy, polijeme pivem a necháme marinovat 15 minut.

  • 2

    Očištíme a omyjeme zeleninu: zelený chřest, červenou papriku a zázvor. U chřestu odřežeme tvrdé konce, papriku se zázvorem pokrájíme na tenké proužky. Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem.

  • 3

    Do bambusových košíčků položíme plátky kapra kůží naspod a na každý plátek rozdělíme směs zeleniny.

  • 4

    Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15 minut.

  • 5

    Když z woku košíčky vyjmeme, přimícháme do vývaru hořčici a rozmíchanou Maizenu ve smetaně. Omáčku ochutíme solí a pepřem.

  • 6

    Dušeného kapra se zeleninou podáváme se smetanovou omáčkou.

  • 8

Komentáře k receptu