Italské tiramisu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Piškoty cukrářské
  • 250 ml Espreso
  • 125 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 22 mg
  • Vláknina 732 mg
  • Vitamín A 732 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze smetany s vanilkovým cukrem vyšleháme tuhou šlehačku. Cukr smícháme s tvarohem a mascarpone a do směsi přimícháme šlehačku.

  • 2

    Plochou mísu vyložíme polovinou piškotů. Smícháme espreso a likér a polovičním množstvím pokapeme piškoty.

  • 3

    Na to rozetřeme polovinu tvarohového krému. Vrstvu krému obložíme zbytkem piškotů, přitlačíme a přelijeme zbytkem espresa s likérem. Piškoty potřeme druhou polovinou tvarohového krému a uhladíme ho.

  • 4

    Tiramisu dáme odstát přes noc do chladničky.

  • 5

    Před podáváním posypeme kakaem.

Komentáře k receptu