Ovocný špíz s bílou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 25 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 60.3 mg
- Draslík 297.2 mg
- Vláknina 5000.4 mg
- Vitamín A 5000.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu rozpustíme se dvěma lžícemi smetany ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu vymačkáme a přidáme k čokoládě. Mícháme, až se rovněž rozpustí. Vyjmeme a necháme vychladnout. Jakmile začne želatina želírovat, ušleháme tuhou šlehačku. Ochutíme ji slivovicí a přimícháme k čokoládě. Z bílků ušleháme pevný sníh a rovněž ho přimícháme k čokoládě. Pěnou naplníme poháry a dáme ztuhnout.
-
2
Z kiwi, borůvek, jahod a máty připravíme špízy. Podáváme s čokoládovou pěnou.