Koktejl z vařených krevet
Suroviny
- 180 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Majonéza
- 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný Graham
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.125 kávová lžička Tabasco
- 1 ks Citrony
- 0.5 ks Salát ledový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 36 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 56.8 mg
- Draslík 96.9 mg
- Vláknina 3345.9 mg
- Vitamín A 3345.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si salátové misky a vyložíme je omytými salátovými listy.
-
2
V jiné misce smícháme smetanu, kečup a majonézu, směs ochutíme pepřem, solí a tabaskem. Vmícháme citronovou šťávu.
-
3
Krevety vyloupeme a očistíme. Poté je rovnoměrně rozdělíme na misky, přelijeme smetanovým dresinkem a salátové misky pod fólií necháme v chladničce zhruba 1/2 hodiny uležet.
-
4
Před podáváním směs v miskách poprášíme mletou paprikou, každou misku zdobíme plátkem citronu a nevyloupanou krevetou.
-
5
Servírujeme s tmavým chlebem namazaným máslem.