Vepřové maso ve smetanové omáčce
Suroviny
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Vepřové maso libové
- 300 g Vepřový bok
- 15 g Máslo čerstvé
- 1000 ml Hovězí vývar základní
- 300 ml Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 63 g
- Sodík 972 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 208.8 mg
- Draslík 540.5 mg
- Vláknina 3179.4 mg
- Vitamín A 3179.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2028.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, celer nahrubo, vložíme do horkého vývaru, osolíme a vaříme 45 minut. Vývar se částečně odpaří. Maso i celer vyjmeme, celer rozmačkáme šťouchadlem. V zakysané smetaně rozmícháme mouku se žloutkem a nalijeme do vývaru, přidáme ještě hořčici a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme kousek másla. Maso s celerem vrátíme do omáčky a prohřejeme, již nevaříme.