Nugátová omáčka ke krupicovému flameri
Suroviny
- 500 g Smetana 12% (konzumní)
- 5 g Sůl
- 250 g Cukr krupice
- 80 g Nugát světlý
- 150 g Meloun cukrový
- 130 g Hroznové víno
- 80 g Cukr vanilka
- 250 g Pšeničná krupice
- 25 g Med včelí
- 80 ml Káva Espresso
- 750 ml Mléko polotučné
- 1 ks Citrony
- 2 ks Kiwi
- 1 ks Broskve
- 10 ks Třešně
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 cl Brandy peach
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1071 kcal
- Sacharidy 181 g
- Tuky 31 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 118 g
- Cholesterol 130.1 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 12100 mg
- Vitamín A 12100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 817.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 394.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko a 250 g smetany osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek zamícháme do krupice. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do trochu zchladlé krupicové kaše.
-
2
Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní krupicovou kaši a necháme úplně vychladnout. Vyklopíme na talíř.
-
3
Do zbývající smetany rozdrobíme nugát, přilijeme kávu, zahřejeme a vymícháme dohladka. Z melounu vykrájíme malé kuličky. Kiwi a broskev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrozny omyjeme a očistíme. Ovoce promícháme s brandy a medem a necháme 30 minut proležet.
-
4
Krupicové flameri přelijeme nugátovou omáčkou a podáváme s ovocným salátem.