Sýrová smetanová omáčka s broskvemi s Farfalle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1150 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1553 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 206.5 mg
- Draslík 403.4 mg
- Vláknina 9795 mg
- Vitamín A 9795 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 122.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve rozpůlíme, oloupeme, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na
-
2
malé kostičky. Tvrdé broskve ponoříme na okamžik do vroucí vody a potom z nich stáhneme slupku.
-
3
Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno a osmažíme je na 2 lžících másla. Přilijeme smetanu, vše přivedeme k varu. Do horké smetany (nesmí se vařit) vmícháme strouhaný sýr a ochutíme ji bílým vínem. Přivedeme k varu dostatečné množství vody. Řádně osolíme a těstoviny uvaříme al dente. Poté je slijeme a promícháme se zbývajícím máslem. Do omáčky vložíme broskve, prohřejeme je, ochutíme solí a pepřem. Otrháme lístky bazalky, nakrájíme je na proužky.
-
4
Těstoviny promícháme s omáčkou a bazalkou.