Veronská omáčka se Spaghettini
Suroviny
- 400 g Těstoviny Spaghettini
- 5 g Sůl
- 200 g Šalotka
- 5 g Citronová kůra
- 10 g Tymián čerstvý
- 20 g Rozmarýn čerstvý
- 200 g Rajčata
- 250 g Smetana 12% (konzumní)
- 5 g Pepř černý mletý
- 75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 30 g Bazalka
- 125 ml Dolin - Vermouth
- 125 ml Víno bílé
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 21 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 418.2 mg
- Vláknina 10514 mg
- Vitamín A 10514 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme dle návodu.
-
2
Na 2 lžících horkého oleje osmažíme šalotky a česnek. Přidáme vermut, víno, bobkové listy, citronovou kůru, tymián a rozmarýn. Nezakryté vyvaříme téměř na 100 ml a propasírujeme přes cedník.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Do vývaru přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Vmícháme rajčata, osolíme a opepříme.
-
4
Uvařené těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem.