Veronská omáčka se Spaghettini

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Spaghettini
  • 5 g Sůl
  • 200 g Šalotka
  • 5 g Citronová kůra
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 20 g Rozmarýn čerstvý
  • 200 g Rajčata
  • 250 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 75 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 30 g Bazalka
  • 125 ml Dolin - Vermouth
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 418.2 mg
  • Vláknina 10514 mg
  • Vitamín A 10514 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme dle návodu.

  • 2

    Na 2 lžících horkého oleje osmažíme šalotky a česnek. Přidáme vermut, víno, bobkové listy, citronovou kůru, tymián a rozmarýn. Nezakryté vyvaříme téměř na 100 ml a propasírujeme přes cedník.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na kostky. Do vývaru přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Vmícháme rajčata, osolíme a opepříme.

  • 4

    Uvařené těstoviny scedíme, smícháme s omáčkou a podáváme posypané sýrem.

Komentáře k receptu