Omáčka ze směsí bylinek ke knedlíčkům z tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 22 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 14.3 mg
- Draslík 533.2 mg
- Vláknina 4872.5 mg
- Vitamín A 4872.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme stopky. Rozložíme je na kuchyňský papír, aby se vpila přebytečná šťáva. Cuketu omyjeme, nakrájíme na 2 cm silné plátky. Ty pak ještě rozkrájíme na malé trojúhelníky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve, zalijeme polévkovou lžící zeleninového vývaru, krátce podusíme. Smícháme rozdrcené uzené tofu, podušené žampiony, pažitku, hořčici a zakysanou smetanu. Ochutíme bylinkovou solí a necháme 1-2 hodiny rozležet. Omyjeme a osušíme bylinky. Otrháme lístky ze stonků. Bylinky, česnek, sójovou omáčku, bylinkovou sůl a zeleninový vývar jemně rozmixujeme. Nakonec po troškách přilijeme olivový olej. Bylinkovou omáčku rozdělíme na čtyři talíře. Z ochuceného tofu zformujeme 12 knedlíčků a upravíme je na omáčku. Čtvrtky rajčat položíme kolem knedlíčků tak, aby vytvořily květinu. Mezi ně pak ještě umístíme trojúhelníčky z cukety.